Categorieën

Laminaat als trapbekleding: sterk, veelzijdig en slijtvast

 

Laminaat als trapbekleding: sterk, veelzijdig en slijtvast

Staat er een verhuizing op de planning? Of wil je graag het interieur vernieuwen? Dan zit je hoofd vast vol met alle dingen die je nog moet doen en eigenlijk nog aan moet schaffen. Maar maak van je trap geen ondergeschoven kindje. Mooie en sterke trapbekleding zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling van het trapgat en de hal. Je hebt er dankzij de goede kwaliteit van het materiaal ook de komende tijd geen omkijken meer naar. Ideaal wanneer je bij de volgende make-over eens de focus wil leggen op de decoratie van de muren.

Laminaat, dat is toch alleen voor vloeren?

Bij de gedachte aan laminaat op de trap, kun jij je wellicht gaan afvragen of dit geen foutje in de tekst is. Want laminaat is toch alleen geschikt voor vloeren? In dit geval hoef je ook niet te denken aan kliklaminaat plankje voor plankje aanbrengen op de treden. De specialisten werken in dit geval vaak met overzettreden. Zoals je al uit de naam op kan maken, worden deze treden van laminaat over de huidige treden geplaatst. Daarnaast hebben de specialisten nog een aantal andere technieken om de treden snel te lamineren, zodat je er zeker van bent dat een traprenovatie met laminaat snel is geregeld. Jij kan vaak nog dezelfde dag genieten van je nieuwe trap.

Verschillende designs

Naast een goede kwaliteit van het materiaal wil het oog natuurlijk ook wat. Laminaat is daarom niet slechts in één kleur verkrijgbaar. Kijk bijvoorbeeld alleen al eens naar de verschillende soorten tinten laminaat in de bouwmarkt: met print, zonder print, in een lichte tint of juist een donkere kleur. Ook wat betreft de trapbekleding kunt u dus rekenen op een design dat volledig bij de rest van uw interieur past. Zo is het mogelijk om het laminaat van uw trap over te laten lopen in de vloer van uw overloop, zodat alles oogt als een geheel.

Weinig tot geen onderhoud

In het dagelijks leven heeft u het al druk genoeg met het huishouden. Dan wilt u niet in uw vrije tijd nog bezig zijn om alle vlekken van de trap af te poetsen. Met laminaat bent u zeer weinig tijd kwijt om het materiaal goed te onderhouden. Alleen de stofzuiger langs de treden halen om stof te verwijderen is voldoende. En ziet u een vlekje? Deze haalt u heel eenvoudig weg met een licht vochtige doek. Maakt u zich overigens geen zorgen om beschadigingen als uw kinderen vrij hard over de treden stappen of wanneer meubelen worden versleept via de trap. Laminaat kan goed tegen een stootje, u zult dus niet zo snel krassen aantreffen.