Categorieën

3 tips voor een thuisgevoel in je interieur

Als wij het hebben over interieur dan denken we direct aan een persoonlijke sfeer. Hoe maak je het eigen en zorg je voor een gevoel van thuis? Daar geven we vandaag antwoord op met drie leuke tips.

Foto’s

Met foto’s kun je je omgeving heel persoonlijke maken. Dit hoeven niet per se personen te zijn, maar kunnen ook vakantiefoto’s of landschappen zijn met persoonlijke herinneringen. Het gaat erom dat jij je er in thuis voelt. Of kies een digitale fotolijst met roulerende foto’s. Met je HP Spectre X360 heb je een laptop met een kantelbaar scherm. Deze kun je als een soort tent opzetten. Start vervolgens een leuke slideshow van je vakantie en de prachtigste plaatjes komen langs.

Het leuke ervan is dat je periodiek je ‘show’ kunt wijzigen. Een nieuwe vakantie om te tonen, het kerstfeest van afgelopen winter of prachtige natuur plaatjes die je zelf geschoten hebt. Varieer en pas de beleving bijvoorbeeld zo aan dat het past bij het seizoen. Of juist het tegenovergestelde en haal ‘s winters de zomer in huis.

Schilderij

Kunst is tijdloos en een kwestie van smaak. Precies die smaak maakt het ook persoonlijk. Wat vind jij mooi? Stel je voor dat je geboren bent in Amsterdam, maar de stad inmiddels verlaten hebt. Dan is het een leuke toevoeging om bijvoorbeeld een mooie oude ets gravure van de stadsplattegrond op te hangen. 

Of als Indonesië jouw favoriete vakantiebestemming is kun je kiezen voor een mooie schilderij in olieverf van het eiland Java.

Ook wordt kunst regelmatig op vakantie aangeschaft. Zo’n prachtige houten savanne giraffe bijvoorbeeld. Zo eentje die jou doet herinneren aan Zimbabwe en je je weer even terug waant in die vakantie.

Je ziet het, inspiratie genoeg om kunst te personaliseren.

Zelf creëren 

Of het nu om foto’s kunst of iets anders gaat. als je iets zelf creëert maakt het vaak veel indruk. De tijd en toewijding die je ergens in stopt zorgt voor waarde.

En die persoonlijke waarde ontstaat eigenlijk puur door de eigen moeite die je ergens in steekt. Daar gaat het om, dat het jezelf verrijkt. Kunst hang je ook niet op voor een ander, maar omdat je er zelf zo van geniet.

Als je dat proces begrijpt kun je zoveel waarde toevoegen aan je eigen interieur. 

De vraag die je jezelf kunt stellen is dus duidelijk. Wat past er meer bij jou? Kunst, mooie foto’s, herinneringen of ga je zelf wat creëren?