Categorieën

Het beste interieur voor een vergaderruimte

Voor vergaderen is het belangrijk dat de ruimte waar in je vergadert perfect geoptimaliseerd is. Zo zorg jij voor het beste resultaat bij vergaderingen. In dit artikel lees je wat voor interieur het beste past bij een vergaderruimte zodat jij de beste ervaring kan bieden aan jezelf en jouw werknemers.

Goede stoelen, maar niet té comfortabel

Stoelen zijn essentieel voor het vergaderen. Je wilt mensen natuurlijk lekker laten zitten tijdens het vergaderen. Echter is het ook weer niet optimaal om mensen de meest relaxte stoel op de markt aan te bieden. Als mensen te veel kunnen wegzakken in een stoel kakken ze in en komen ze met minder input. Een vergadering met te zachte stoelen kan dan ook al snel uitlopen op een hoop gegaap en minder goede ideeën. Zorg er dan ook voor dat stoelen nog een beetje hard zijn, maar wel op zo’n manier dat het nog comfortabel is voor je werknemers. Wat ook goed kan uitpakken, zijn stoelen zonder rugleuning. Krukjes zorgen er voor dat mensen voorover gaan leunen op de tafel. Op deze manier zijn mensen meer bezig met wat er gebeurt aan de tafel. Zo komt er nóg meer input van mensen! Ook helpt het om een ronde tafel te hebben waar mensen elkaar kunnen aankijken. Zo is er ook meer contact tussen mensen wat weer voor meer betrokkenheid zorgt

Vergaderen in een mooie omgeving

Naast het zorgen voor een optimale ruimte, is de omgeving ook belangrijk. Zit jij bijvoorbeeld in het hartje van Amsterdam en wil je vergaderen op een rustige plek? Dan is het verstandig om eens het standaard kantoor uit te gaan en een andere plek op te zoeken! Het gevoel van zen ontbreekt vaak bij vergaderingen. De stress en druk nemen op een gewone werkplek natuurlijk dagelijks toe. Daarom is het soms goed om op een andere locatie te vergaderen. Bijvoorbeeld ergens in een huisje in het bos, of op een boerderij. Deze nieuwe omgeving zorgt ook weer voor extra inspiratie en bevorderd ook nog eens het out of the box denken van mensen.
Een combinatie van goed interieur en vergaderen in een andere omgeving kan al helemaal voor een goed resultaat zorgen in vergaderingen. Beiden oplossingen samen zorgen voor inspiratie en betrokkenheid van werknemers bij het vergaderen. Het kost misschien wat om dit te implementeren, maar op de lange termijn krijg je deze kosten dubbel en dwars terug.