Categorieën

4 tips voor meer privacy in je tuin 

De zon laat zich weer steeds vaker zien, wat automatisch betekent dat we ook meer in de tuin te vinden zijn. Waar sommige mensen juist graag een praatje maken met de buren over de schutting, moeten anderen daar juist helemaal niets van hebben. Dus daarom geven we in deze blog 4 tips die ervoor zorgen dat je meer privacy hebt in je tuin. Want je wilt natuurlijk wel gewoon blijven genieten van je tuin, zonder dat je hier een bunker van hoeft te maken! Lees snel verder. 

Privacy met schutting 

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om de inkijkpunten zo goed mogelijk te verbloemen om meer privacy in de tuin te creëren. Dit doe je het meest effectief door de hoogte in te werken, omdat je dan direct een groot zichtveld aanpakt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een privacyscherm tuin te plaatsen, maar denk ook aan een hoge haag, struiken of bomen in de tuin. En of je nou een grote of kleine tuin hebt, voor iedere afmeting is wel een passende boom te vinden. 

Pergola 

De pergola is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van je tuin. Een pergola zorgt namelijk niet alleen voor het verbinden van de afzonderlijke tuinelementen, maar kan ook de nodige inkijk van opzij en boven tegengaan. Je laat de balken begroeien en het dakje boven je werkt als een parasol of zijscherm waar je niet doorheen kunt kijken. Een pergola is meestal van hout maar kan ook gemaakt worden van aluminium of staal. Het is maar net wat je zelf leuk vindt! 

Terrasoverkapping 

Op zoek naar een meer permanente oplossing, waarbij je ook heerlijk kunt genieten van je terras? Bouw dan een terrasoverkapping! Zo geniet je niet alleen van je privacy, maar ook nog eens het hele jaar door van het buitenleven. Ook bij kouder weer, wind of regen kun je lekker genieten van je mooie tuin. Daarnaast kan je de overkapping ook aan de zijkanten dicht maken door bijvoorbeeld open schermen met lamellen te plaatsen. De lamellen zorgen voor een mooie doorkijk, maar door de hoek waarin ze staan, kan je toch beschut achter de schermen zitten. Ideaal! 

Demp de buren! 

De tips hierboven gingen voornamelijk om het afschermen van het zicht, maar ook geluiden zijn onderdeel van je privacy. Je kunt daarom heel eenvoudig het geluid van pratende buren en langskomend verkeer afschermen door een fontein in de tuin te plaatsen. Zo is jouw tuin binnen no-time een oase van rust!