Categorieën

Het is voorjaar! Tijd voor verandering

Al was het een winter van niks, we zaten met z’n allen toch reikhalzend naar het voorjaar uit te kijken. Het voorjaar doet wat met alle leven op aarde. Ook wij mensen komen er niet onderuit. Het kriebelt, we zoeken een nieuwe hobby, pakken onze sport weer op, gaan lekker in de tuin werken of veranderen het interieur in onze woonkamer.

Ben jij ook zo iemand die het interieur graaf ieder jaar verandert? Dan ben je zeker niet de enige. Vooral vrouwen vinden het vaak prettig om zo nu en dan de woonkamermeubelen even anders neer te zetten. Maar maak je geen zorgen als je een man bent, hoor. Ook onder hen komt het voor.

Voorjaarsschoonmaak

Bekend van vroeger is de term ‘voorjaarsschoonmaak’. Vroeger werd het vroege voorjaar aangegrepen om letterlijk de bezem door het hele huis te halen. Geen kamer in huis bleef dit lot gespaard. Alle meubelen werden onder handen genomen en het liefst naar buiten gedaan. Alle kasten werden uitgeruimd, schoongemaakt en weer ingeruimd. En zelfs gordijnen werden van de ramen afgehaald en vloeren van de grond geraapt om ze eens goed uit te kloppen of te wassen. Een dergelijke grote schoonmaak komt nog maar bij weinig huishoudens voor (of houd jij stiekem nog ieder jaar een voorjaarsschoonmaak).

Een frisse wind door je woonkamer

Maar het gevoel om de boel eens flink aan te moeten pakken speelt wel degelijk vaak in het voorjaar op. Schoonmaken kun je natuurlijk beter door het jaar heen doen. Dat voorkomt dat je een paar dagen vrij van je werk moet nemen om al het achterstallige onderhoud in een paar dagen op te moeten knappen. Maar een frisse wind door je interieur kan nooit kwaad. Het begint erbij dat je de ramen of de deuren eens lekker openzet. Maar daarmee houdt het natuurlijk nog niet op.

Kijk eens naar je woonkamermeubelen

Onze tip? Kijk een kritisch naar je meubelen. Ben je nog blij met hoe ze in je woonkamer staan? Of erger je je al lange tijd groen en geel aan die ene oude bank of aan dat ene krakkemikkige kastje. Misschien is het tijd voor iets nieuws. Dat hoeft niet altijd een complete woonkamer te zijn. Een nieuw bankstel of een ander nieuw woonkamermeubel kan al heel veel doen. Zeker als het een prominente plek heeft. We wensen je alvast een fijn en opgeruimd voorjaar!