Categorieën

Algemene beveiliging op je woning

Het beveiligen van uw woning is in de hedendaagse samenleving vaak geen overbodige luxe meer, zeker als u nagaat dat er jaarlijks gemiddeld enkele honderden woninginbraken plaatsvinden in Nederland. De beveiliging op uw woning kunt u op meerdere manieren aanpakken, zo kunt u kiezen voor nieuwe sloten of kunt u losse beveiligingscomponenten aanbrengen. Om u goede tips te kunnen geven spraken wij met een slotenmaker, die het mogelijk maakt een slot te laten maken in Oss. Deze slotenmaker heeft een ruime ervaring in het vernieuwen van sloten.

Kies voor cilindersloten

Veel woningen beschikken al over cilindersloten, deze zijn echter op een punt met de deurpost verbonden. Tegenwoordig zijn er andere mogelijkheden, bijvoorbeeld zogenaamde driepuntssloten. Zoals de naam van deze cilindersloten al doet vermoeden, zijn deze sloten op drie punten met de deurpost verbonden. De beveiliging op uw woning neemt hiermee dermate toe, dat het voor inbrekers niet langer aantrekkelijk is om uw deur te forceren. Dit kost al snel teveel tijd, waardoor de kans dat de inbrekers betrapt worden te groot zal zijn.

Om de beveiliging extra aan te scherpen kunt u de deur beveiliging met een anti-inbraakstrip of bijvoorbeeld magneetcontacten. De anti-inbraakstrip plaatst u tussen de deur en deurpost, waarmee het voor inbrekers niet of nauwelijks mogelijk zal zijn om een koevoet of schroevendraaier te gebruiken om de deur te forceren. Magneetcontacten plaatst u enerzijds op de deur en anderzijds op de deurpost. Zodra het contact tussen beide magneten voor een bepaalde tijd onderbroken blijft, zal er een alarm in uw woning afgaan. Het alarm zorgt in veel gevallen voor een schrikreactie bij de inbrekers, die uw woning maar al te snel zullen verlaten.

Tot slot zijn ook andere beveiligingscomponenten mogelijk, waarbij u kunt denken aan bewegingssensoren, camera’s, alarmknoppen, enzovoorts. Laat u adviseren door een erkende slotenmaker, om de beste beveiliging voor uw woning te vinden.