Categorieën

De plus- en minpunten van een gietvloer

Wie voor een gietvloer kiest moet niet alleen op de hoogte zijn van de voordelen, maar ook van de nadelen. Een gietvloer heeft net als iedere andere vloer veel voordelen, maar ook nadelen. Er zijn verschillende soorten gietvloeren waar je uit kunt kiezen. De ene gietvloer is krasbestendig, terwijl de andere vloer minder flexibel is en bij temperatuurwisselingen gauw scheuren vertoont. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van een gietvloer lees dan gauw verder!

De pluspunten van een gietvloer

Een gietvloer heeft gelukkig meer voordelen dan nadelen. Zo is een gietvloer eenvoudig schoon te maken en heeft het haast geen onderhoud nodig. Laat je zoon of dochter een glas drinken vallen of valt een bord met eten op de grond, dan is dat geen probleem. Door de gladde bovenlaag veeg je de gietvloer heel makkelijk schoon en heb je nergens last meer van. Daarbij heeft een gietvloer bijna geen onderhoud nodig, alhoewel dit ook weer per gietvloer verschilt. Zo heeft een betondesign vloer regelmatig onderhoud nodig wat niet het geval is bij een epoxyvloer. Daarbij lopen gietvloeren naadloos in elkaar over en zijn ze tijdloos.  

Maar wat zijn de nadelen?

De nadelen verschillen erg per soort gietvloer. Zo kost het vaak veel tijd om een gietvloer te leggen, komen er nare geuren vrij tijdens de aanleg, zijn gietvloeren krasgevoelig en kunnen ze in de zon verkleuren. Bepaalde gietvloeren zoals epoxy vloeren kunnen helaas niet gecombineerd worden met een vloerverwarming. Bepaalde gietvloeren zijn minder flexibel, waardoor er scheuren kunnen ontstaan bij grote temperatuurverschillen of bij een hoge luchtvochtigheid. Informeer van tevoren bij een gietvloer specialist welke gietvloer het beste in jouw ruimte of huis past. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af waar de gietvloer specialist jou meer over kan vertellen. Een voorbeeld hiervan is een betonlook gietvloer.

Wat moet je nog meer weten?

In principe heeft elke vloer zijn voor- en nadelen. Zo ziet een houten vloer of een parketvloer er vaak mooi uit, maar kost het veel tijd om deze te onderhouden. Een laminaat vloer daarentegen is goedkoop in aanschaf en kan eenvoudig aangelegd worden, maar heeft net niet de natuurlijke uitstraling die hout wel heeft. Je zult dus de voor- en de nadelen tegen elkaar moeten afwegen voordat je een definitieve beslissing maakt. Een bezoek aan een showroom met verschillende vloeren kan de keuze makkelijker maken. Misschien dat je ook wel geïnteresseerd bent in woonbeton.