Categorieën

De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton

Voordat je besluit welke vloer het beste bij je past is het goed om meer te weten over het verschil tussen een betonnen vloer en en woonbeton. Beide vloeren zijn ontzettend populair en helemaal van deze tijd. De betonnen look past goed bij een minimalistisch of modern interieur. Op het eerste oog lijken betonvloeren en woonbeton veel op elkaar en zijn ze met het oog moeilijk te onderscheiden. Toch zitten er grote verschillen in. Hieronder lees je de verschillen tussen een vloer van beton en woonbeton.

Een betonnen vloer is dikker dan woonbeton

De regel is dat een betonnen vloer minimaal 7 centimeter dik moet zijn. Dit is ook gelijk de reden waarom deze vloer lastig te combineren is met andere vloeren. Je krijgt dan altijd wel te maken met een opstapje wat natuurlijk niet altijd even ideaal is. Of er moet een onderlaag worden aangebracht om de dikke betonvloer te combineren. Woonbeton is cementgebonden en daarom een stukje minder dik. Daarom wordt woonbeton vaker gecombineerd met andere vloeren. Ook is het goed om te weten dat een betonnen vloer minder flexibel is. Een vloer van beton is erg sterk, maar totaal niet flexibel. De kans op scheuren is daarom een stuk groter bij een hoge luchtvochtigheid of schommelende temperaturen. Hierdoor is een betonnen vloer ook niet te combineren met woonbeton.  

Minder comfort

Bij een betonnen vloer ervaar je minder comfort. De vloer voelt hard aan waardoor het pijn zal doen wanneer kinderen tijdens het spelen een val maken. Daarbij heb je sneller last van geluidsoverlast wanneer kinderen aan het rennen zijn of wanneer iemand op hoge hakken loopt. Woonbeton daarentegen voelt een stuk ‘zachter’ aan, vandaar dat je bij woonbeton ook minder last zult hebben van overlast. Ook is het makkelijker om woonbeton goed schoon te houden, aangezien het minder gevoelig is voor bijvoorbeeld vlekken.

Veel kleuren beschikbaar

Wie aan een betonnen vloer denkt, gaat er al snel vanuit dat de kleur van deze vloer grijs is. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Zowel een betonnen vloer als woonbeton is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Aan de hand van kleurstoffen wordt de gewenste kleur aangebracht.

 

Wat betreft de prijs is een betonnen vloer veel goedkoper dan woonbeton. Maar uit de genoemde verschillen blijkt dat er aan woonbeton ook meer voordelen zitten. Wil je toch graag een betonnen vloer bestellen? Hier lees je meer informatie over woonbeton.