Categorieën

Deurbeslag voor binnen- en buitendeuren vervangen

Het vervangen van je deurbeslag is een eenvoudige en effectieve manier om de stijl van je huis bij te werken, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk passen en eventuele oude bevestigingsgaten of markeringen van je oude deurklinken afdekken. Omdat het vervangen van je deurbeslag iets is dat je misschien maar eens in je leven doet, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je deze klus makkelijk met beide handen aan kunt pakken. Om deze taak net even wat makkelijker te maken, lees je in deze blog een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden. 

Let op de afmeting van de achterplaat of de diameter van de rozet 

Voordat je aan de slag gaat met het vervangen van het deurbeslag, dien je eerst goed naar de vorm te kijken. Je moet namelijk eerst rekening houden met de afmetingen van de achterplaat of de diameter van de rozet op je nieuwe deurkrukken. Hierdoor ben je er zeker van dat ze de oude bevestigingsgaten en eventuele markeringen op je deur van de oude deurkrukken afdekken. 

Heb je al de midden afmetingen van de deuren met sloten bekeken? 

Misschien wil je ook graag rekening houden met de midden afmetingen van die deuren met sloten. Binnendeuren hebben meestal een slotafstand van 57 mm, wat de afstand tussen de spil van de deurkrukken en het middelpunt van het sleutelgat vertegenwoordigt. 

Bereken de grootte van de voorplaat 

Als je de oude deurvergrendelingen vervangt, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de voorplaat (aan de binnenkant van uw deur) en de sluitplaat (op het deurkozijn), aangezien je deur met gaten is ingeslagen om de bestaande schoot op te vangen. Als een nieuwe grendel nodig is, is het de beste manier om er een te kiezen die even groot is of groter is om deze uitgesneden delen te verbergen. 

De doornmaat van je schoten en sloten op je huidige deuren 

Waar een nieuwe schoot of insteekslot wordt geïnstalleerd, is het belangrijk om rekening te houden met de doornmaat van je schoten en sloten op je huidige deuren. Deze meting vertegenwoordigt de afstand van het midden van het spilgat tot de rand van de deur. Het is het gemakkelijkst om een grendel of slot van hetzelfde formaat te installeren dat momenteel is aangebracht om het werk te elimineren of op zijn minst te verminderen. 

Het plaatsen van nieuwe handvatten

Wanneer je nieuwe handvatten plaatst en gebruik maakt van bestaande grendels of sloten, dan is het de moeite waard om de dikte van je huidige varianten te controleren, of de breedte van de volger (spilgat) in de grendel of het slot. Hierdoor ben je er altijd zeker van dat deze van de juiste standaard zijn maat, 8 mm en dat deze gemakkelijk die van de spillen past die bij je nieuwe handgrepen worden geleverd.
Bron: weijntjes.nl