Categorieën

Drie interieur tips om jouw waardevolle spullen slim op te bergen

Als je een eigen huis of appartement hebt wil je je veilig voelen. Dat geldt ook voor je spullen. Natuurlijk hoop je een inbraak nooit mee te maken, maar het verlies van documenten, foto’s en andere persoonlijke dingen is nog vervelender. Met deze tips heb jij slimme opbergmogelijkheden. Handig voor als je een tijdje niet thuis bent tijdens een vakantie of werkuitje.

Laptop of tablet opbergen

Ga je een laptop kopen, dan realiseer je je ineens maar al te goed wat voor uitgave dat eigenlijk is. Die wil je thuis goed opbergen. Laat hem dus zeker niet in het zicht slingeren, zoals op tafel of op de bank. Kies voor een sluwe plek wat niet direct logisch is. Heb jij een kast met meerdere lades onder elkaar? Haal de onderste lade eruit en leg de laptop in de lege ruimte daaronder. Plaats de lade terug en niemand weet dat het er ligt. Als iemand toch de lades opentrekt, zal die de laptop niet aantreffen. Een andere goede plek is een totaal onlogische plek waar je het niet verwacht. Denk bijvoorbeeld aan een keukenkastje naast de snijplank of achter de borden.

Custom meubel laten maken

Wil je echt iets unieks, dan laat je je meubels misschien wel op maat maken. Het leuke daarvan is dat je ook speciale aanvragen kunt doen voor bijvoorbeeld geheime ruimtes of opbergmogelijkheden. Misschien heeft jouw meubelmaker er zelfs al wel ervaring mee. Heb je ‘s avonds even niks te doen, check dan even op Youtube voor dit soort filmpjes. Dit geeft zeer leuke inspiratie voor geheime opbergmogelijkheden van horloge tot volledige personen! Op die manier krijgt jouw nieuwe kast letterlijk een extra dimensie. 

Geheime ruimtes die je zelf bijna zou vergeten

Oke, je huis is niet van een geheim agent met allerlei technische hoogstandjes en coole gadgets. Toch is het wel leuk om wat geheime ruimtes te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een loze wandcontactdoos, een sleuf aan de bovenkant van een deur of een demontabele plint met een geheime ruimte. Dit soort vakjes zijn zo geheim dat je ze bijna zelf zou vergeten. Misschien is dat stopcontact niet zo handig, want als iemand zijn telefoon wilt opladen val je door de mand. Maar zulke kleine ruimtes voor wat geld, paspoort of sierraden werken in de praktijk wel heel goed. En stiekem voelt het toch als een kinderdroom. Een geheim luikje, zoals een echte geheim agent dat ook heeft.