Categorieën

Een nieuw horloge kopen? Een beknopte koopgids

Horloges zijn er tegenwoordig in allerlei varianten, maten en merken. Veelal hebben de horloges dezelfde technieken, maar soms zit er één tussen met een andere techniek. 90 procent van de horloges die vandaag de dag te koop zijn in grote ketens en winkels, zijn namelijk quartz horloges. Dit slaat op de naam van het mechanisme dat het uurwerk aanstuurt. Wanneer je dit nog niet wist, blijf dan lezen. Dan help ik jou bij het uitzoeken van het beste horloge voor de beste prijs.

Kijk naar het mechanisme

Door te kijken naar het mechanisme kun je in grote mate bepalen of een horloge waar voor je geld is of niet. Er zijn verschillende technieken op de markt die stuk voor stuk een andere kostprijs hebben om te maken. Zo heb je mechanische horloges, die zowat niet te betalen zijn en quartz horloges die ook niet te betalen zijn. Het grote verschil is echter dat quartz horloges helemaal niet kostbaar zijn om te maken en  mechanische horloges wel. Wanneer je op zoek bent naar waar voor je geld, ga je dus op zoek naar een mechanisch horloge of een quartz horloge dat geen honderden euro’s kost.

Kijk naar de stijl

Uiteindelijk moet een horloge jouw outfit complementeren. Een goed horloge past perfect bij je outfit en zorgt voor een extraatje en accent. Wanneer je het belangrijk vindt dat herenhorloges zo goed mogelijk bij je dagelijkse outfit past, kan ik me best voorstellen dat je liever geen horloge koopt van honderden euro’s. Dan kun je beter gaan voor goedkope horloges. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog eens kunt wisselen tussen verschillende horloges. Dat houdt het wel zo leuk!

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het uitzoeken van een nieuw horloge en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze koopgids.