Categorieën

Fleur je interieur op met decoratieve raamfolie

Wanneer de meeste mensen denken aan raamfolie, stellen ze zich een transparante folie voor die schittering en warmte van de zon blokkeert om de binnentemperatuur koel te houden. Er bestaat echter ook een ander type product dat decoratieve raamfolie wordt genoemd. Je kunt er heel je interieur mee opfleuren!

Wat is decoratieve raamfolie?
Decoratieve raamfolie verschillen van de meeste andere raamfolie producten doordat ze opzettelijk de aandacht vestigen op het feit dat het glas getint is voor esthetische en praktische doeleinden. Decoratieve raamfolie is een duurzame, flexibele polyesterlaag met drukgevoelige kleefstof aan één zijde. Toegepast op glas, geeft het een vergelijkbaar uiterlijk en gevoel als geëtst, gezandstraald of getextureerd glas voor slechts een fractie van de kosten.

Voordelen decoratieve raamfolie
Deze raamfolies kunnen op je bestaande glasoppervlakken worden aangebracht om niet alleen de lichttransmissie te regelen, maar ook om de privacy te verbeteren en nieuwe je huis te decoreren. Decoratieve raamfolies zijn er in honderden patronen, ontwerpen en afwerkingen, zodat je precies de juiste uitstraling en het gewenste niveau van privacy voor je ruimte kunt kiezen.

Uitgelicht voordeel: UV bescherming
Een bijkomend voordeel van decoratieve glasfolie is UV-bescherming. Deze raamfolies blokkeren tot 99% ultraviolet licht om je huid te beschermen en het vervagen van meubels, vloeren en bezittingen te verminderen. Afhankelijk van het specifieke product dat je selecteert, variëren decoratieve films in de hoeveelheid zichtbaar licht die wordt door gelaten, van 0% (ondoorzichtig) tot 88% (bijna transparant), zodat je kunt kiezen hoe helder je wilt dat je ruimte is.

Voor wie is decoratieve raamfolie een goede optie?
Decoratieve raamfolies worden gebruikt door huiseigenaren, vastgoedbeheerders, eigenaren van commercieel onroerend goed, binnenhuisarchitecten, architecten en aannemers om de visuele aantrekkingskracht van een ruimte te vergroten of om meer privacy te bieden. De effecten van decoratieve film kunnen transformatief zijn, waardoor een ruimte ontstaat van conventioneel en oud naar stijlvol en geïnspireerd.