Categorieën

Gietijzeren radiatoren

Behalve voor het bieden van warmte hebben gietijzeren radiatoren veel meer te bieden. Wat dacht je van bijvoorbeeld een stuk warmte en behaaglijkheid die deze nostalgische radiatoren te bieden hebben. De gietijzeren radiatoren lijken wel gemaakt voor het op passende wijze inrichten van zeker monumentale panden als bijvoorbeeld boerderijen, herenhuizen, kastelen, grachtenpanden en zeker ook landhuizen, helemaal als je ook nog eens kiest voor radiatoren met die typische gietijzeren radiator voetjes.

Ook prima voor in moderne huizen

Het is echter beslist niet zo dat radiatoren van gietijzer niet in moderne huizen passen, want ook dat is wel degelijk het geval. Juist daar, want een ander kenmerk is dat DRL gietijzeren radiatoren de warmte geleidelijk afgeven en dat past zeker ook in moderne panden. DRL? Jazeker, want DRL Products uit Nederland geldt als absolute marktleider op het gebied van deze radiatoren. En hoewel het wellicht wat contrasterend klinkt, worden de gietijzeren radiatoren in de meest moderne gieterijen gegoten in uiteraard ook de originele matrijzen.  De radiatoren van gietijzer kun je desgewenst verder verfraaien met al minstens even fraaie kranensets van DRL zoals die er zijn in de uitvoeringen Deco, Fleur en Classico.

Standaard een lektest voor producten de deur uitgaan

Op het gebied van gietijzeren radiatoren geldt dit Nederlandse bedrijf als absolute marktleider, en dat is niet voor niets. Zo verzorgt het zelf de assemblage van de radiatoren en krijgen de radiatoren van DRL standaard een lektest voor ze de deur uit gaan. Het uitstralen van een geleidelijke warmte is ook een sterk punt, net als de altijd korte levertijden. Bovendien beschikt DRL over zowel de faciliteiten als de productiecapaciteit om de radiatoren in sterk afwijkende maten te maken en te leveren.

Kies voor bijpassende kranensets als aanvulling op de radiatoren

De nostalgische radiatoren zijn daarom verkrijgbaar in verschillende formaten en bovendien in alle RAL- en verschillende metaalkleuren. Ander voordeel is het feit dat er bijpassende kranensets geleverd kunnen worden en dat DRL diverse aansluitingsmogelijkheden mogelijk maakt. Overigens levert het Nederlandse bedrijf meer dan alleen de gietijzeren radiatoren. En dat in korte tijd want DRL is actief sinds eind jaren negentig en wist in die periode dus nadrukkelijk naam te maken binnen de installatiesector. Dit komt niet in de laatste plaats vanwege de specialisatie in de zogenaamde specials, producten die afwijken van de reguliere maatvoering iets dat bij de gietijzeren radiatoren dus soms ook het geval is.

De radiatoren van gietijzer zijn prima betaalbaar

Nog meer bijzonder is wel dat de afwijkende maten gewoon binnen de normale levertijd van tien dagen geleverd worden. Gietijzeren radiatoren vormen de basis van het succes van DRL, dat zoals gesteld in staat is om op korte termijn te leveren. En niet zomaar producten, want alles wat in Nederland geproduceerd wordt is kwalitatief ijzersterk en kan tegen de juiste prijsstelling aangeboden worden, zelfs de radiatoren van gietijzer zijn alleszins betaalbaar. Dat de specialisten in staat zijn maatwerk te leveren komt niet in de laatste plaats door de constante dialoog die er gevoerd wordt met de afnemers.