Categorieën

Handige tips voor het inrichten van jouw kantoor

Wil jij je kantoor op een leuke manier inrichten, maar weet je niet niet per definitie hoe? Hier volgen een aantal tips om je kantoor zo leuk en gepast mogelijk in te richten;

Tip 1: Denk na over het beeld dat jij wilt achterlaten
Hoe wil jij dat klanten zich voelen bij het binnenstappen in jouw kantoor? En natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat voor gevoel jij wilt hebben in jouw eigen kantoor.

Tip 2: De juiste indeling
Voor een efficiënte inrichting van jouw kantoor is het belangrijk om na te denken over de indeling die je zou willen hebben. Door te denken aan wat de gepaste indeling zal zijn, heb je ook gelijk een idee over hoe groot de kantoormeubelen kunnen zijn. Als jouw werkgedeelte kleiner is dan zal je bijvoorbeeld ook een kleiner bureau moeten aanschaffen.

Tip 3: Zorg voor een open sfeer
Om ervoor te zorgen dat werknemers goed met elkaar kunnen communiceren en zich niet opgesloten voelen is het belangrijk om voor een open sfeer te zorgen.

Tip 4: Het gebruik van materiaal
Het gebruik van de juiste materiaal is heel belangrijk. Zo voeg je weer wat extra’s toe aan de totale look van jouw kantoor. Denk hierbij aan de juiste verlichting, vloeren en kleuren. Wil je een warm gevoel of iets neutraals.

Tip 5: Hoe wil je dat de algemene ruimtes eruit zien?
Hoe wil je dat je keuken eruit ziet of je kopieer ruimte? Kies je hiervoor ook het open sfeer concept of heb je hiervoor liever een gesloten ruimte?

Tip 6: Opslag
Als je al niet over een grote kantoorruimte beschikt is het van belang dat je een goede opslag plek hebt. Dit kan een aparte ruimte zijn of kasten die je hiervoor koopt. Een rommelige ruimte zorgt voor een kleiner en krapper gevoel in een al kleine kantoor.

Tip 7: Het gebruik van accessoires
Om je kantoor een wat meer persoonlijke look te geven is het handig om gebruik te maken van accessoires. De juiste accessoires kunnen zorgen voor een prettiger gevoel bij je werknemers.

Tip 8: Maak gebruik van een kantoorspecialist
Als je toch niet wijzer wordt van hoe kantoorinrichting nou eigenlijk moet, dan kan je altijd een kantoorspecialist daarvoor inschakelen. Die weet precies wat er gedaan moet worden en kan jouw eigen ideeën makkelijk koppelen aan de kennis die hij/zij heeft.