Categorieën

Juist instellen van een bureaustoel voorkomt klachten

Voorkom pijnlijke klachten!Voorkom pijnlijke klachten!

Herken je één van de volgende klachten? Pijn aan de onder of bovenrug, last van de schouders of nek? Grote kans dat dit te maken heeft met een verkeerde houding op de bureaustoel. Het juist instellen van een bureaustoel heeft een positief effect. Zorg altijd voor de juiste houding tijdens werkzaamheden achter het bureau. Een verkeerde houding kan resulteren in heel veel pijn. Mensen zitten steeds vaker in dezelfde houding. Vooral continu op de verkeerde manier zitten is schadelijk. In het begin geeft dit alleen nog maar heel veel last maar dit kan uitlopen in een kromme rug en pijnlijke gewrichten. Dit is natuurlijk veel beter om te voorkomen dan te genezen. Ga ook voor een goede houding achter de bureaustoel. Dit is gemakkelijk aan te leren en zal klachten voorkomen!

Neem de juiste houding aan!

Neem de juiste zithouding aan om klachten te voorkomen. Simpeler kunnen we het niet maken. Maak gebruik van deze simpele tips tegen de ergste klachten. Ga met de heupen zo ver als mogelijk zitten in de stoel. Zorg dat de hoogte van de bureaustoel van Gebruiktebureaustoel.nl goed is ingesteld. Zorg dat de voeten goed op de grond kunnen staan. Wanneer de stoel armsteunen heeft, plaats de armen hier. Let op dat de afstand tussen het scherm en de ogen minimaal 50 centimeter is. Gebruik bij een laptop altijd een laptophouder. Zorg altijd dat het hoofd zoveel mogelijk omhoog blijft. Het is belangrijk om met een opgeheven hoofd te werken. Wanneer de kin te veel naar beneden gaat kan dat zorgen voor een blijvende slechte houding. Kies ook voor het juist instellen van een bureaustoel om ernstige last te voorkomen.

Beweeg zoveel als mogelijk!

Hou de houding regelmatig in de gaten! Vergeet niet om de armen en ellebogen zoveel mogelijk te ondersteunen. Neem genoeg pauzes en beweeg voldoende. Na circa een half uur werken is het goed even de armen en benen te strekken. Blijf nooit te lang in dezelfde houding zitten. Dit zal vroeg of laat resulteren in klachten. Zorg voor zoveel mogelijk beweging. Mensen zijn niet gemaakt om stil te zitten! Probeer naast het werk ook zoveel mogelijk te bewegen. Mochten de klachten blijven neem dan een massage. Bijvoorbeeld een Chinese massage of via de fysiotherapeut zal de pijn vaak verlichten. Het is belangrijk om altijd goed op te letten op de zithouding. Veel mensen werken veel op een bureaustoel. Het juist instellen van een bureaustoel voorkomt dat men last krijgt van ernstige klachten. Dit werkt overigens ook een stuk prettiger!