Categorieën

Kruipruimte isolatie bij verschillende vloeren

U bent opzoek naar kruipruimte isolatie, maar waarom moet dit eigenlijk? En kan dit wel bij een houten of betonnen vloer? In dit artikel ga ik de voordelen van kruipruimte isolatie vertellen bij een houten en een betonnen vloer, zodat u weet waarom het voor uw woning ook interessant is om dit aan te gaan schaffen.

Houtenvloer isolatie

Bij een houtenvloer is het erg belangrijk om een goed geïsoleerde kruipruimte te hebben omdat er anders heel erg veel warmte verdwijnt. Een houten vloer geeft uw woning een warme uitstralingen maar gaat niet goed samen met kou en vocht. Ten eerste gaat door gaatjes, spleetjes en andere plekken de kou en de vocht naar uw woning waardoor u aan het stoken bent voor niks in principe, daarnaast kan het ook uw hout aantasten waardoor u snellere rotting, schimmels en daarom ook sneller het moet vervangen.

Het is belangrijk dus om uw kruipruimte te isoleren op het moment dat u een houten vloer heeft, maar wat is goed materiaal? Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal maar in mijn opinie zijn EPS-korrels toch wel een van de meest betrouwbare. Deze korrels hebben erg goede eigenschappen en zijn daarnaast ook nog is duurzaam. Door deze duurzaamheid en lange levensduur is het ook nog is een relatief goedkope oplossing voor het isoleren.

Betonnen vloer isolatie

Een betonnen vloer lijkt wel als een soort afgesloten blok naar uw kruipruimte maar niks is minder waar. Bij een koude en vochtige kruipruimte trekt dit in  uw betonnen vloer en door naar uw woning. Dit zorgt ervoor dat het toch wat kouder is dan u eigenlijk had verwacht, u meer moet stoken of dat er terwijl alle deuren en ramen zijn afgesloten er toch tocht aanwezig is. U voorkomt en lost dit op doormiddel van kruipruimte isolatie.

Net zoals bij de houtenvloer is een van de beste oplossingen om EPS-korrels aan te brengen in uw kruipruimte. Deze korrels gaan op het vocht liggen en zorgen voor een stilstaande lucht onder uw vloer en daarom ook voor meer warmte en minder vocht. Deze korrels zijn daarom de ideale oplossing voor elke woning waar de bewoners te maken hebben met vocht en tocht.

Naast dat uw woning kouder, tochtiger en vochtiger is, kan een niet goed geïsoleerde woning uzelf ook problemen opleveren. Door het vocht en daarom ook niet slechtere leefomgeving kan u astmatische klachten krijgen, meerdere andere ziekteverschijnselen en daarnaast gedijen ziektekiemen beter in een vochtige woning. Dit voorkomt u allemaal met isolatie, u bespaard geld omdat u minder hoeft te stoken en voorkomt schade aan uw woning zoals het loslaten van verf, schimmels en ook ongedierte. Kortom er zijn zoveel voordelen voor het isoleren van uw woning dat ik denk dat het voor iedereen interessant is om te doen.

Bekijk voor alle mogelijkheden onze services op de website, en neem gerust contact op bij eventuele vragen en/of opmerkingen. Op de site kunt u ook meteen een vrijblijvende offerte aanvragen om uw woning te voorzien van isolatie.