Categorieën

Kruipruimte isoleren

Last van een ongezonde lucht in huis of nog erger van schimmels dan kan het zo zijn dat er water in je kruipruimte staat. Dit is niet erg totdat het overlast begint te geven. De meest voorkomende problemen zijn naast bovengenoemde problemen, last van slakken en muggen, vloerbalken die rotten en hoge luchtvochtigheid in huis. Een optie om het probleem op te lossen is het isoleren van de kruipruimte. Top renovloer is een organisatie die gespecialiseerd is in het isoleren van de kruipruimte.

 

Zij gaan te werk door eerst te kijken naar de hoogte van uw kruipruimte. Is deze namelijk hoger dan 50 cm dan wordt er vloerisolatie geplaatst. Is de ruimte kleiner dan maken zij gebruik van bodemisolatie. Bodemisolatie lost vaak ook het schimmelprobleem in huis op. Bij bodemisolatie wordt op de bodem een laag isolatiemateriaal aangebracht. Door een speciale pomp wordt er een laag kleine balletjes aangebracht die de bodem droog houden. Door dat er een laag wordt aangebracht kan het water niet meer verdampen en wordt het dus niet meer vochtig. Hierdoor kan het water maar één kant op en zakt het naar beneden. Wil je meer informatie over kruipruimte isolatie dan kan je bij de gemeente vaak meer informatie krijgen.

 

Naast het oplossen van de problemen heeft het nog een aantal andere voordelen. Zo worden naast de balken en vloer ook niet de leidingen aangetast. En wordt je huis sneller warm. Dus is het ook nog eens kostenbesparend. Het isoleren zelf is ook nog best betaalbaar de return on investment is dus snel. Vaak kost het isolatie proces 800 – 1000 euro bij een rijtjeshuis, een villa of twee-onder-één kap is 1100 plus.

 

Mocht je handig zijn dan kan je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met bodemisolatie. Vaak zijn de kosten niet zo hoog. Je moet wel rekening houden met het feit dat je smerig word. Kruipruimtes zijn namelijk niet de schoonste ruimtes en al helemaal niet als er water ligt. Daarnaast is de kans groot dat je ongedierte tegenkomt.