Categorieën

Overnachten in het mooiste hotel van Nederland

Overnachten in eigen land is nog nooit zo leuk geweest. Hotel Gooiland in Hilversum is het allereerste Dutch Brand hotel in Nederland. En daar zijn ze (terecht) heel erg trots op. Het hotel is volledig ontworpen door bekende interieurspecialist Jan Duiker en dat is terug te zien. Lees hier wat het hotel in Utrecht zo speciaal maakt.

Alleen maar Nederlandse merken

Wat houdt een Dutch Brand hotel nu eigenlijk in? Hotel Gooiland maakt uitsluitend gebruik van Nederlandse merken. Je slaapt vertrouwd onder Hema dekbek, op een Auping bed en je kamer wordt met Philips lampen verlicht. Er zijn genoeg Nederlandse merken op de markt met een uitstekende kwaliteit. Waarom zou je die dan niet gebruiken, dacht Gooiland. En terecht. Wij Nederlanders zijn trots op onze roots en de merken die van oudsher in ons collectief geheugen zitten. Wat de kamers van het hotel in Utrecht ook speciaal maken is het schilderij wat is gebaseerd op het klassieke testbeeld van de TV. Hotel Gooiland is namelijk gevestigd in mediastad Hilversum.

Nederlandse kunst

Kunst van Nederlandse kunstenaars is ook een belangrijk aspect in het centraal gelegen hotel. Zo zie je in de huisstijl van het hotel de kenmerkende strepen van Piet Mondriaan, een van Neerlands grootsten. Deze kunstenaar is erg belangrijk voor het hotel, aangezien het hotel haar bestaansrecht heeft te danken aan deze schilder. In het vroegere hotel hing namelijk een originele Mondriaan, welke is verkocht aan de gemeente Amsterdam toen het hotel aan het randje van de afgrond balanceerde. Met deze 2,5 miljoen gulden werd het hotel opgeknapt en sindsdien is het één van Nederlands mooiste vier sterren hotels.

Er is genoeg te doen

Je hoeft je in het hotel niet te vervelen. Binnen no-time ben je op het mediapark hilversum of in het centrum van Utrecht of Amsterdam. Blijf je liever een dag binnen? Geen enkel probleem. Gooiland heeft ook een evenementenlocatie in Utrecht op hetzelfde adres. Hier worden diverse theatervoorstellingen gehouden, maar ook congressen en symposia. Het is dus ook mogelijk om na een theatervoorstelling op dezelfde plek te overnachten. Ideaal!