Categorieën

Refurbished iphone kopen? Hier let je op

Een nieuwe telefoon kopen? Waar moet je dan op letten? Je wilt waarschijnlijk, net als ik, geen honderden euro’s uitgeven aan een telefoon en ook een abonnement vind je niets. Dan is er nog een andere optie. Dat is een refurbished telefoon. Een refurbished telefoon is vaak al snel honderden euro’s goedkoper, zonder dat je inlevert op functionaliteiten en andere zaken. Dit betekent dat je met een goede refurbished telefoon nog jaren vooruit kunt. Zonder dat je er jaren krom voor hoeft te liggen door een duur abonnement. In deze blog leg ik je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een refurbished telefoon. Want elke aanbieder op de markt heeft weer andere voorwaarden. Dit komt doordat het product niet nieuw is, maar opgeknapt. Hier let je op bij de aanschaf van een refurbished telefoon.

Kijk naar de garantie

Een goede refurbished aanbieder die achter zijn product staat, zal altijd een goede garantie geven. Zij weten namelijk precies wat ze leveren. Daarom vind ik dat wanneer je op zoek gaat naar een refurbished telefoon aanbieder, je ten alle tijden moet streven naar 24 maanden. Dit is namelijk de periode dat een telefoon minimaal mee moet kunnen gaan. Uiteraard kun je aan het eind van deze periode wat problemen ondervinden met de accu, wanneer je deze vaak oplaadt. Een accu heeft een aantal standaard oplaadkeren. De refurbished toestellen die 24 maanden garantie bieden, hebben over het algemeen de accu altijd vervangen. Anders moeten ze hier naderhand extra kosten voor maken binnen de garantie.

De kwaliteit

De kwaliteit van toestellen is vaak een een grijs gebied. Refurbished aanbieders bieden telefoons aan met kwaliteit goed, zeer goed en als nieuw. Dit betekent dat een refurbished toestel in verschillende kwaliteiten kan komen en dit merk je. Hier zijn geen wetten aan verbonden, dus kijk goed op de site van een aanbieder in Refurbished iPhone 7, wat je kunt verwachten bij de aanschaf van een refurbished toestel in welke kwaliteit. Dit heeft vaak te maken met de behuizing van het toestel en minder met de technische functionaliteiten en houdbaarheid van het toestel. Altijd goed om te weten.

Succes

Ik wens je ontzettend veel succes bij de aanschaf van een refurbished toestel. Kijk goed naar de verschillende extra opties die de aanbieder levert. Een goede telefoon is altijd een lastig aankoopproces. Daarom is een refurbished telefoon dat ook. Succes met de aanschaf van jouw nieuwe refurbished toestel.