Categorieën

Stofzuiger kopen, ook met een kleine beurs

Een stofzuiger kopen met een kleine beurs? Ben je bekend met die mooie kostuumfilms zoals Downton Abbey, Upstairs Downstairs of You rang m’lord? Hoe prachtig die tijd ook was, een stofzuiger kopen was toen alleen weggelegd voor de allerhoogste standen. Als je geluk had, kon je een stofzuiger huren. Zo kwam er elke week of maand iemand een stofzuiger langs brengen, om het de dienstmeid iets makkelijker te maken. In de tussentijd was je in die tijd aangewezen op de bezem en de mattenklopper. Al het stof klopte je handmatig uit de tapijten en traplopers. Een flinke klus.

Gelukkig deed de stofzuiger vanaf de jaren 50 zijn entree in steeds meer huishoudens en kun je sindsdien ook met een kleinere beurs een stofzuiger kopen. Er is voor elk wat wils, ook met een kleine beurs.

Stofzuiger kopen: steeds gebruiksvriendelijker

Wilde je in 1907 een lichtgewicht stofzuiger kopen, dan kreeg je een model van nog steeds 20 kilogram! Ga je vandaag de dag een stofzuiger kopen, dan is de stofzuiger niet alleen stukken lichter, maar ook veel wendbaarder en gebruiksvriendelijker. Je kunt stofzuigers kopen zonder steel die automatisch onder tafels kruipen, stofzuigers waarvan de steel gemakkelijk te verwijderen is, zodat je in een handomdraai een handige kruimeldief voor het tafel oppervlak hebt, of een kleedje waar een koekje op is verkruimeld. Een zeer wendbaar model is bijvoorbeeld een Dyson, een apparaat dat letterlijk op rolletjes loopt en door de zwenkwielen alle kanten op kan.

Stofzuiger kopen: betaalbare stofzuigers

Bij het overgaan tot een stofzuiger kopen kun je naast wendbaarheid ook kiezen voor veel ander gebruikersgemak. Te denken aan diverse hulpstukken om ook de kleinste kieren en hoeken van je woning stofvrij te maken. Zoek je betaalbaar, wel of niet snoerloos en  wel of geen stofzuigerzak? Vaak kun je al voor minder dan 130 euro een stofzuiger kopen, bijvoorbeeld bij vertrouwde merken als Philips en Bosch.