Categorieën

Vlaggenmast, waar plaats je zoiets?

Je hebt een mooie vlaggenmast gekocht en hier best wat geld ingestoken. Nu wordt het tijd om een mooi plekje voor deze nieuwe aanwinst te vinden. Vlaggenmasten zijn er in allerlei soorten en maten. Van een normale vlaggenmast tot een baniermast. Lees hieronder wat de verschillen zijn tussen de vlaggenmasten en waar je een mast het beste kunt plaatsen. Eveneens geven we tips waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een vlaggenmast.

Alle vlaggenmasten op een rijtje

Er zijn behoorlijk wat verschillende vlaggenmasten waar je uit kunt kiezen. De meest bekende mast is natuurlijk een vlaggenmast die gewoon recht overeind staat. Daarbij worden er hedendaags ook veel baniermasten verkocht, waarbij een vlag horizontaal staat te wapperen. Een baniermast wordt meestal gebruik op bedrijfsterreinen of die van de overheid. Heb je een vlaggenmast voor en kortere tijd nodig, dan is een vlaggenmast huren ook een optie. Op het internet zijn ontzettend veel vlaggenmasten te vinden. Ook is het mogelijk om een vlaggenmast op maat te laten maken.  

Vlaggenmast voor je  bedrijf

Koop je een vlaggenmast voor zakelijk gebruik dan raden we jou aan deze in het zicht te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op de parkeerplaats van het bedrijfsterrein of bovenop het dak van het gebouw. Ligt er een grote weg naast het bedrijfspand, dan is het altijd slim om de vlaggenmast naast de grote weg te plaatsen, zodat veel mensen de vlag te zien krijgen. Daarbij is het goed om te weten dat een vlag een meter onder de nok moet komen. De vlaggenmast bevestig je in de grond middels een grondanker. Ook is het een optie om de vlaggenmast aan de hand van beugels vast te maken aan het gebouw.

Vlaggenmast in de tuin

Ben je van plan om een vlaggenmast in de tuin te plaatsen. Een vlaggenmast geeft direct een stukje status weer. Houd er wel rekening mee dat er altijd wel mensen of jongeren zijn die de vlaggenmast willen neerhalen of vernielen na een avondje stappen. Het is daarom belangrijk dat je de vlaggenmast op een hufterproof wijze installeert.