Categorieën

Vloeren, welke soorten zijn er?

Wie op het punt staat om een nieuwe vloer te kopen, komt voor een lastige keuze te staan. Van een mooie houten vloer met een natuurlijke uitstraling tot een gietvloer die eenvoudig is in onderhoud en er toch altijd mooi bij ligt. Welke vloer het beste bij je past hangt af van persoonlijke voorkeuren, levensstijl en de hoeveelheid tijd en geld je beschikbaar hebt voor de aanleg, onderhoud en schoonmaak. Lees gauw verder en ontdek welke vloersoort het beste bij jou past.

Te beginnen met gietvloeren

Gietvloeren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Het mooie aan een gietvloer is dat het weinig onderhoud vereist, het zeer eenvoudig is om deze vloer schoon te maken en dat de vloer een lange levensduur heeft. Wel is het lastig om een gietvloer aan te leggen waardoor er altijd veel installatiekosten bij gemoeid zijn. Eveneens is de bovenlaag van een gietvloer geluiddempend en daarom is een gietvloer de ideale vloer wanneer je kinderen jong zijn. Er zijn verschillende soorten gietvloeren waar je uit kunt kiezen, denk aan PU gietvloeren, epoxy gietvloeren, betondesign, cementgebonden gietvloeren en microcement. Wil je graag meer informatie ontvangen over de verschillende soorten gietvloeren, kijk dan eerst welke soorten gietvloeren er zijn.

Een houten vloer

Veel mensen dromen van een landelijk huis met een houten vloer. Hout blijft populair, omdat het een natuurlijke look geeft. Laminaat en PVC komen in de buurt van de looks van een houten vloer, maar toch kan je het verschil snel zien. Het nadeel van hout is dat het extra onderhoud nodig heeft. Daarom is het raadzaam om een kwalitatieve vloer te kopen, zodat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud. De hoeveelheid onderhoud hangt van het houtsoort af. Zo zijn er houtsoorten (die vaak dan ook een stuk duurder zijn) die haast geen onderhoud nodig hebben. Maar je hebt ook houtsoorten die goedkoper zijn, maar ook meer onderhoud vereisen. De keuze is aan jou!

Laminaat vloer

Steeds vaker zien we mensen voor een laminaat vloer kiezen. Niet helemaal gek, aangezien een laminaat vloer weinig onderhoud nodig heeft en daarnaast redelijk goedkoop is in aanschaf, zeker in vergelijking met gietvloeren en laminaat vloeren. Voordat je een beslissing maakt welke vloer het beste bij je past, raden we jou aan om een bezoek te brengen aan een showroom waar je de verschillende soorten vloeren kunt bekijken.